27/04/2024
19 C
Novi Pazar

Kosovski MUP pozvao putnike da izbegavaju prelaz Merdare tokom trajanja najavljenog protesta

Uoči početka najavljenog tročasovnog protesta raseljenih Srba sa Kosova blokadom putničkog saobraćaja u Rudaru za sva vozila „koje voze Albanci preko Merdara ka Kuršumliji, Nišu, Beogradu i dalje prema Subotici“ – kosovski MUP sada je pozvao putnike da za to vreme koriste druge prelaze.

Blokadu ovog puta najavili su za danas u periodu od 12 do 15 časova raseljeni Srbi sa Kosova.

Razlog protesta je, kako su istakli iz Udruženja raseljenih Srba sa KiM sa sedištem u Kuršumliji – „teror“ i „zulum“ nad Srbima na Kosovu, uz posebno spominjanje kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Najavljeno je i da će ovaj protest biti organizovan svakog ponedeljka u trajanju od tri sata, sve do prestanka „svakodevnog terora nad narodom na KiM“.

Iz kosovskog centra za upravljanje prelazima, danas su, uoči početka prvog protesta – pozvali građane da tada izbegavaju da putuju preko prelaza Merdare.

„Obaveštavaju se svi građani koji planiraju da putuju preko Graničnog prelaza Merdare da su u delu Srbije za danas najavljeni protesti i blokade puteva, od 12 do 15 časova. Preporučujemo vam da koristite druge granične prelaze za promet. Za sve dodatne informacije kontaktirajte telefone u KKMK 045198000, 045198606 i besplatno 080050095“, saopštili su iz ovog centra.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime