28/04/2024
19.6 C
Novi Pazar

Konkurs za književnu nagradu Mirsad Duranović

Centar za decu i mlade “Duga” raspisao je i ove godine Konkurs za najbolju pesmu mladih autora za književnu nagradu "Mirsad Duranović”.

Pravo učešća imaju srednjoškolci, studenti i učenici osnovne škole od petog do osmog razreda iz Novog Pazara.

Iz Duge navode da zainteresovani mogu da konkurišu sa najviše tri pesme, maksimalne dužine 30 redova, otkucane u četiri istovetna primerka i potpisane šifrom.Zainteresovani se mogu prijaviti u tri kategorije:

  • Kategorija I – studentiKategorija II – srednjoškolciKategorija III –  osnovci,  V-VIII razred.

Razrešenje šifre, ime i prezime, mail, broj telefona i kraća biografija dostavljaju se Dugi u posebnoj, zatvorenoj koverti zajedno sa pesmama, na kojoj je potrebno naznačiti za koju kategoriju se učesnik prijavljuje.Biće dodeljeno šest nagrada u tri kategorije:

  • I nagrada, kategorija studenti – 12. 000. dinaraII nagrada, kategorija studenti – 7. 000. dinaraI nagrada, kategorija srednjoškolci -7. 000. dinaraII nagrada, kategorija srednjoškolci – komplet knjigaI nagrada, kategorija  osnovci – 5. 000. dinara,II nagrada, kategorija osnovci – komplet knjiga.

Konkurs je otvoren do 1. marta, a pravila i propozicije o opštim uslovima učešća na Konkursu, važe za sve kategorije učesnika.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime