16/07/2024
37 C
Novi Pazar

Amela Bajrović dobitnica nagrade „Amir Dautović“

Novinarka iz Novog Pazara Amela Bajrović ovogodišnja je dobitnica nagrade „Amir Dautović“ koju dodeljuje Kulturni centar u ovom gradu.

Iz ove ustanove je saopšteno da su članovi žirija bili jedinstveni u stavu da je Bajrovićeva „novinarka na svakom mestu i u svako vreme“, i da objektivno, profesionalno i pravovremeno novinarstvo praktikuje od prvog dana bavljenja ovim poslom.

„Svedoci smo da je novinarstvo u velikoj krizi, a Bajrovićeva je sve ove godine profesionalno ostala u novinarstvu, ne dozvolivši da niti jednom njeno ime bude deo nečega izvan toga, ili u službi nečeg drugog“, navodi se u saopštenju.

Bajrovićeva je za radio Sto plus izrazila zadovoljstvo činjenicom da postoje ustanove i ljudi koji prate i znaju da vrednuju rad novinara.

„Ova nagrada je veliki podstrek i priznanje za moj dosadašnji rad, ali je ujedno i priznanje svima u Sto plus radiju gde smo svi zajedno 19 godina vodili bitke za profesionalno i objektivno novinarstvo u ovom gradu. Ovo je i nagrada ostalih kolega bez kojih ne bi uspela da realizujem brojne projekte i priče koje su me i kandidovale za ovo priznanje“, navela je Bajrović.

Amela Bajrović se novinarstvom bavi od 1998. godine, kada je počela da radi u televiziji Ekran, a od 2001. godine bila je i dopisnica radija B92 iz ovog grada.

Na mestu urednice informativnog programa Sto plus radija bila je 19 godina, a 2022. godine osniva svoj portal Free media.

Nagrada će Bajrovićevoj biti uručena 8. februara u Svečanoj Sali Kulturnog centra.Nagrada “Amir Dautović” se dodeljuje za afirmaciju kulture suživota, sa akcentom na afirmaciju bošnjačke tradicije i bosanskog jezika, predstavljanje Novog Pazara kroz pojedinačno i grupno delovanje na polju obrazovanja i kulture u minuloj godini.

Ustanovljena je 2017. godine, u znak sećanja na tragično nastradalog profesora književnosti i jezika Amira Dautovića.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime