16/07/2024
37 C
Novi Pazar

Povećana kazna osuđenom zbog gaženja devojčice u Muru

Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je presudu Višeg suda u Novom Pazaru i Belmina H. (18) iz ovog grada osudio na tri godine maloletničkog zatvora zbog toga što je automobilom,na pešačkom prelazu,u naselju Mur,udario i usmrtio Melisu Zećović (15), saznaje radio Sto plus.

Odlučujući po žalbi Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, Apelacioni sud je okrivljenom izrekao i meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine bez uračunavanja vremena provedenog u zatvoru.

„Žalba branioca sada punoletnog B.H odbijena je kao neosnovana, a presuda je u preostalom delu potvrđena“, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Viši sud u Novom Pazaru prvobitno je početkom avgusta prošle godine osudio Belmina H. na dve godine maloletničkog zatvora, i on je proglašen krivim zbog izvršenja teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Više javno tužilaštvo tada je najavilo da će uložiti žalbu na izrečenu presudu.

Okrivljeni B.H se tereti da je 12. decembra 2022. godine, rano ujutru, upravljajući “golfom” sa probnom vozačkom dozvolom, na pešačkom prelazu udario devojčicu koja je od zadobijenih povreda preminula.

Osim njega, policija je tada uhapsila i S.Ć. (59) iz Novog Pazara zbog sumnje da je kombijem prešao preko tela devojčice, a potom napustio lice mesta, ne pruživši joj pomoć.

On je optužen da je počinio krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, a postupak protiv njega vodi se pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime