27/07/2024
27.8 C
Novi Pazar

Gegić na čelu opštine Tutin, SPP u dvije frakcije

Odbornik grupe građana “Tutin na prvom mjestu” Bajro Gegić izabran je danas na sednici Skupštine opštine za novog predsednika te opštine.

Za njegov izbor, pored pet odbornika grupe koju predvodi, glasalo je i 10 članova Stranke pravde i pomirenja (SPP), podeljenih u dve frakcije, dva odbornika Sandžačke demokratske partije (SDP), kao i po jedan odbornik Srpske napredne stranke (SNS) i dosadašnji odbornik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Ovom sandžačkom opštinom je od uvođenja višestranačja vladala partija Sulejmana Ugljaninova partija, čiji se odbornici danas nisu pojavili na sednici, pa će ubuduće nastupati kao opozicija.

Gegić, bivši funkcioner SDA Sandžaka i narodni poslanik, već je ranije obavljao funkciju predsednika opštine Tutin.

On je nakon imenovanja kazao da mu nije pripala počast, već veliki teret i obaveza.

Građani Tutina osećaju deo krize, ali pravo stanje ćemo znati kad uđemo tamo. Prvi koraci su nam da utvrdimo finansijsko i ljudsko stanje, jer imamo utisak da u upravi vlada totalni haos, da tamo nema radnika, jer se ne radi gotovo ništa”, rekao je Gegić, a prenela Radio televizija Novi Pazar (RTVNP).

Osim njega, na sednici su imenovani i novi članovi Opštinskog veća kojeg čine Elvedin Hazirović, Adnan Šehović, Almas Hamzagić, Besim Klimenta, Zekrija Dreković, Fahrudin Dudić i Ismet Selmović.

Podsećamo, dosadašnji predsednik te sandžačke opštine Salih Hot podneo je ostavku početkom oktobra u cilju uvođenja prinudne uprave i raspisavanja lokalnih izbora, što se nije desilo.

Lokalni izbori u toj opšini bi trebali da budu raspisani za nekoliko meseci.

SPP: Nismo podržali novu vlast u Tutinu

Poverenik Stranke pravde i pomirenja (SPP) za Tutin Mersudin Kurtanović obavestio je danas javnost da oni nisu podržali novu vladajuću većinu u ovoj opštini.

On je saopštio da su sednici prisustvovali i isključivo glasali za usvajanje ostavke Saliha Hota, koju je dobrovoljno podneo, te da se slažu da vlast koja je danas smijenjena nije radila u interesu naroda u Tutinu.

“Kao poverenik obavestio sam Skupštinu opštine da SPP neće biti deo nove vladajuće većine u Tutinu i nisam učestvovao u izboru novog predsedika opštine. Stranci je nuđeno mesto predsednika Skupštine, međutim, naš uslov je bio da na ovoj sednici ili odmah neposredno po njenom završetku vlast u Tutinu ispravi nepravdu koja učinjena prema rahmetli muftiji Muameru Zukorliću, kada nije proglašen Dan žalosti. Nova vladajuća većina je to odbila“, navodeo je Kurtanović.

On je istakao da će o odbornicima koji su otkazali poslušnost odlučivati organi SPP-a.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime