28/04/2024
21.4 C
Novi Pazar

Alen Sejdović osvaja Evropu, sa ličnim rekordom prvi na Novogodišnjoj trci u Peuerbachu

Sandžački atletičar i član AK Novi Pazar Alen Sejdović osvojio je prvo mjesto na Novogodišnjoj trci u Peuerbachu.

IZVOR:snews.rs

Na prestižnom takmičenju u Austriji koja se već 40. održava na kraju kalendarske godine, Alen je, učestvujući prvi put na ovoj evropskoj sportskoj manifestaciji, oborio lični rekord i postao prvak Evrope u kategoriji za dječake od 9-11 godina.

Foto: snews.rs

On je stazu od 850 metara istrčao za 2 minuta, 41 sekundu i 32 stotinkie, a za njim je kasnio austrijski takmičar Rocco Luca Balasch za 9 sekundi i 50 stotinki.

Ovo je Alenova 131. medalja.

Alen Sejdović je rođen 2013. godine u Novom Pazaru, atletikom se bavi od marta 2022. godine , a već je dobio nadimak Šampion.

Foto: snews.rs

Proslavio se na 70. uličnoj trci Begrada, najstarijoj atletskom manifestaciji u prijestolnici Srbije, trčeći bez jedne patike jer mu je u gužvi ispala na startu. Bio je brži od najbljeg u toj konkurnciji i osvojio zlatnu medalju. Napravio je “bum” i postao nova atletska i sportska nada Novog Pazara i Sandžaka.

Treneri u njemu vide “atletski dijamant”. Posebnu podršku ima od oca Ersina, ali se njegovim pobjedama isto ponose mama Edina, braća Jasmin i Daris i sestre Belma i Vildana.

Sa 1.078 učesnika u 9 takmičenja, ove godine je postignut novi rekord u 40-godinjoj historiji na novogodišnjoj trci u Peuerbachu.

Prošlogodišnji pobjednik Elzan Bibić, također sandžački atletičar je zbog povrede morao da prekine trku poslije nekoliko metara.

Foto: snews.rs

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime