Connect with us

Istaknuto

“Skrivena Pešter” – intermeco nepreglednih pešterskih krajolika.

Objavljeno

.

Zadovoljstvo nam je da vam možemo predstaviti desetominutni intermeco u produkciji Televizije Connect iz Novog Pazara, koji na drugačiji način prikazuje nepregledne krajolike i lepote Pešteri i mami vas da posetite ovu, još uvek, netaknutu prirodu.

Uživajte..

Continue Reading
Kliknite da komentarišete

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Društvo

Otvorena “Delfi” knjižara i Lagunin Klub čitalaca u Novom Pazaru

Objavljeno

.

By

Ovih dana jedna radosna vest krasila je naše društvene mreže i posebno obradovala ljubitelje knjige.

Na adresi 28. novembra broj 41, od danas, 1. marta, ovu ulicu krasi, između ostalog, jedna divna knjžara koju teško da ćete zaobići kada ste u šetnji.

Delfie knjžara i Lagunin klub čitalaca danas su nam otvorili svoja vrata. U prijatnom ambijentu na 76 m² čitaocima će biti dostupni najveći hitovi domaćih i svetskih pisaca u izdanju Lagune i najtraženije knjige drugih izdavača. Knjižara će vam ponuditi i sjajan izbor gift programa i knjige na engleskom jeziku.

Kao poklon svim Novopazarcima, od 1. do 3. marta, učlanjenje u Lagunin klub čitalaca koji donosi sjajne popuste tokom cele godine biće besplatno, a knjige sa Laguninih top-lista beletristike, publicistike i Male Lagune biće snižene 30%, a spremili su i poklone uz svaku kupovinu.

Više nego dovoljno razloga, ako već niste, da posetite ovaj divan kutak.

Continue Reading

Ekonomija i turizam

Mladim poljoprivrednicima besplatne kuće i zemljište

Objavljeno

.

By

“Pošto u Srbiji neretko i tri generacije žive pod istim krovom, taj program će biti namenjen mladima koji nameravaju da se osamostale, zasnuju porodicu i poljoprivredno gazdinstvo”, rekao je Krkobabić.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je danas da će Vladi Srbije predložiti program dodele praznih seoskih kuća mladim poljoprivrednicima.

On je za Radio-televiziju Vojvodine kazao da se računa da je  u Srbiji prazno 150.000 seoskih kuća.

“Pošto u Srbiji neretko i tri generacije žive pod istim krovom, taj program će biti namenjen mladima koji nameravaju da se osamostale, zasnuju porodicu i poljoprivredno gazdinstvo”, rekao je Krkobabić.

Ministar je kazao da je ideja da država mladima “ponudi domaćinstvo u blizini roditeljske kuće”.

“Imaju pravo da se organizuju na svoj način, a onda će mehanizacijom koju imaju u roditeljskoj kući, zajedno da se pomognu i da rade. Takvom čoveku, takvom bračnom paru možemo da ustupimo i do 50 hektara državne zemlje. Onda je to korisno”, kazao je Krkobabić.

Dodao da će Ministarstvo kuće ponuditi i mladim nezaposlenim agronomima, veterinarima, lekarima, stomatolozima.

Kopredsednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije – ministar Milan Krkobabić i akademik Dragan Škorić sastali danas su u Novom Sadu s predsednikom Zadružnog saveza Vojvodine Radislavom Jovanovim razgovarali o utvrdjenom “Programu preporoda zadrugarstva” čije sprovodjenje bi trebalo da počne krajem marta.

Izvor: Beta.rs

Continue Reading

Istaknuto

U Bijelom Polju, novopazarac Ersan Muhović, nagrađen za neobjavljeni rukopis

Četrdesetšeste „Ratkovićeve večeri poezije“, održane u Bijelom Polju od 3. do 5. septembra 2016, okupile su veliki broj pisaca, a dodeljene su i brojne književne nagrade.

Objavljeno

.

By

Photo: TV Connect

Četrdesetšeste „Ratkovićeve večeri poezije“, održane u Bijelom Polju od 3. do 5. septembra 2016, okupile su veliki broj pisaca, a dodeljene su i brojne književne nagrade. Prvu nagradu Ratkovićevih večeri poezije za pesnike do 27 godina 2016. godine podelile su Enesa Mehmić iz Kopra i Jovana Bojović iz Podgorice, dok je druga nagrada pripala Ersanu Muhoviću, studentu Državnog univerziteta u Novom Pazaru. Treću je osvojio Tino Deželić iz Zagreba.

Konkurs za nagradu „Ratkovićeve večeri poezije“ raspisala je Javna ustanova „Ratkovićeve večeri poezije“ u Bijelom Polju, u periodu od 13. januara do 1. jula 2016. godine, za rukopis neobjavljene zbirke poezije. Prva nagrada se odnosi na štampanje zbirke poezije, dok je druga i treća novčana.

Muhoviću ovo nije prva nagrada, ali jeste prva međunarodna.

Dobitnik je nagrade Narodne biblioteke „Dositej Obradović“ Novi Pazar za najbolju priču u 2016. godini i Nagrade za poeziju u okviru manifestacije „Februar, mesec poezije“ u organizaciji Centra za decu i omladinu „Duga“ Novi Pazar. Svoje radove objavljuje u Sent-u i Eckermann-u, a piše eseje, književne prikaze, poeziju.

Jedna od pesama iz nagrađenog rukopisa:

„Pismo dva glasa“ – Ersan Muhović

Pismo dva glasa

je pismo Arebija i Averosa

pismo zakona vizije

i pismo zakona razuma

pismo koje sadrži

dva znanja

dva plašta

jedan zeleni i jedan beli

i dve vrline koje su objedinjene u jednom pismu

(..)

Pismo dva glasa je pismo dve hemisfere

severne i južne

leve i desne

koje na isto pitanje

ne odgovaraju na isti način

(..)

Pismo dva glasa

je pismo dve ruke koje pišu

istim rukopisom pismo koje

zajedno čitaju ne znajući

jedna za drugu

Continue Reading

Aktuelno

Copyright © 2017 Connect TV..