Connect with us

Ekonomija

“Znanjem do posla” projekat za podršku zapošljavanju

Objavljeno

.

U okviru projekta „Znanjem do posla” , u četvrtak, 11.03.2021, u svečanoj sali Kulturnog centra će, od 13 časova, biti organizovan “Info dan”.

Osmogodišnji partnerski projekat dve vlade – Švajcarske i Srbije osmišljen je sa ciljem da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih.

Info dan je zamišljen kao jednosatna prezentacija Javnog poziva za poslodavce koji je projekat „Znanjem do posla“ objavio u julu mesecu 2020. godine, a u okviru koga pruža finansijsku i tehničku podršku poslodavcima iz ciljnih lokacija za organizovanje obuka na radnom mestu za mlade koji traže zaposlenje. Pomenuti program podrške olakšaće poslodavcima proces izbora, obuke (ili pripreme) i zapošljavanja novih zaposlenih. Projekat „Znanjem do posla“ izdvojio je za ovaj poziv 50 miliona dinara.

Javni poziv predstaviće Boris Majstorović, viši savetnik na projektu „Znanjem do posla“ i Marija Tiosavljević ispred Udruženja psihologa Novi Pazar, lokalnog partnera projekta. Prisutnima će se ovom prilikom obratiti i pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Igor Novović, Fevzija Murić, član Gradskog veća, kao i Aida Bojadžić, Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Novi Pazar.

Continue Reading
Kliknite da komentarišete

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Društvo

Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade u 2021. godini

Objavljeno

.

Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade u 2021. godini (u daljem tekstu: Program) sprovodi Ministarstvo privrede (u daljem tekstu: Ministarstvo) u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije (u daljem tekstu: Fond).
Pravo da se prijave na Javni poziv imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije pet godina u odnosu na godinu podnošenja zahteva, a čiji je:

osnivač i zakonski zastupnik žena. U privrednom subjektu koji ima više vlasnika, većinski udeo mora biti u vlasništvu jedne ili više žena (minimum 51%) i jedan od zakonskih zastupnika mora biti žena;
osnivač i zakonski zastupnik fizičko lice starosti do 30 godina. U privrednom subjektu koji ima više vlasnika, većinski udeo mora biti u vlasništvu jednog ili više fizičkih lica starosti do 30 godina (minimum 51%) i jedan od zakonskih zastupnika mora biti fizičko lice starosti do 30 godina.

Privredni subjekti koji zadovolje uslove Programa mogu ostvariti pravo na finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava u iznosu do 35% vrednosti ulaganja, odnosno do 45% vrednosti ulaganja za privredne subjekte koji pripadaju jedinicama lokalne samouprave koje su razvrstane u četvrtu grupu razvijenosti u skladu sa članom 12. Zakona o regionalnom razvoju i aktom Vlade kojim se utvrđuje jedinstvena lista razvijenosti regiona i jedinica lokalne samouprave. Preostali iznos ulaganja finansiraće se iz kredita Fonda sa rokom otplate do 5 godina u okviru koga je grejs period do jedne godine, a kamatna stopa od 1% godišnje uz garanciju banke ili 2% godišnje uz ostala sredstva obezbeđenja,uz primenu valutne klauzule.

Iznos ukupno odobrenih sredstava po zahtevu ne može biti manji od 400.000,00 dinara, niti veći od 6.000.000,00 dinara za sve privredne subjekte.

Ulaganja koja se mogu finansirati u okviru ovog Programa obuhvataju:

kupovinu opreme/vozila (novog ili polovnog, ne starijeg od pet godina);
tekuće održavanje poslovnog ili proizvodnog prostora do iznosa od 350.000,00 dinara;
operativne troškove, koji mogu da učestvuju najviše do 20% u strukturi ukupnog ulaganja.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2021. godine.

Continue Reading

Ekonomija

“Znanjem do posla” spaja poslodavce i nezaposlene

Objavljeno

.

U okviru projekta „Znanjem do posla” , danas je u svečanoj sali Kulturnog centra organizovan “Info dan”.

          Osmogodišnji  partnerski  projekat dve vlade – Švajcarske i Srbije osmišljen  je sa ciljem da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih. A upravo takav projekat biće značajan za Novi Pazar, jer, kako navode iz NSZ, broj mladih nezaposlenih lica je veliki.

Projekat „Znanjem do posla“ izdvojio je za ovaj poziv 50 miliona dinara, a poslodavci su danas izvdvojili svoje dragoceno vreme da iskažu interesovanje za učešće, uz nadu da će i mladi biti motivisani da sarađuju.

U okviru ovog projekta poslodavcima je omogućena finansijska i tehnička podrška iz ciljnih lokacija za organizovanje obuka na radnom mestu za mlade koji traže zaposlenje. Pomenuti program podrške olakšaće poslodavcima proces izbora, obuke (ili pripreme) i zapošljavanja novih zaposlenih.

Poziv je otvoren do 31. marta.

Continue Reading

Aktuelno

Copyright © 2017 Connect TV..