Connect with us

Ekonomija i turizam

Mladim poljoprivrednicima besplatne kuće i zemljište

Objavljeno

.

“Pošto u Srbiji neretko i tri generacije žive pod istim krovom, taj program će biti namenjen mladima koji nameravaju da se osamostale, zasnuju porodicu i poljoprivredno gazdinstvo”, rekao je Krkobabić.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je danas da će Vladi Srbije predložiti program dodele praznih seoskih kuća mladim poljoprivrednicima.

On je za Radio-televiziju Vojvodine kazao da se računa da je  u Srbiji prazno 150.000 seoskih kuća.

“Pošto u Srbiji neretko i tri generacije žive pod istim krovom, taj program će biti namenjen mladima koji nameravaju da se osamostale, zasnuju porodicu i poljoprivredno gazdinstvo”, rekao je Krkobabić.

Ministar je kazao da je ideja da država mladima “ponudi domaćinstvo u blizini roditeljske kuće”.

“Imaju pravo da se organizuju na svoj način, a onda će mehanizacijom koju imaju u roditeljskoj kući, zajedno da se pomognu i da rade. Takvom čoveku, takvom bračnom paru možemo da ustupimo i do 50 hektara državne zemlje. Onda je to korisno”, kazao je Krkobabić.

Dodao da će Ministarstvo kuće ponuditi i mladim nezaposlenim agronomima, veterinarima, lekarima, stomatolozima.

Kopredsednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije – ministar Milan Krkobabić i akademik Dragan Škorić sastali danas su u Novom Sadu s predsednikom Zadružnog saveza Vojvodine Radislavom Jovanovim razgovarali o utvrdjenom “Programu preporoda zadrugarstva” čije sprovodjenje bi trebalo da počne krajem marta.

Izvor: Beta.rs

Continue Reading
Kliknite da komentarišete

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ekonomija i turizam

Nedelja popusta u Novom Pazaru

Objavljeno

.

Grad Novi Pazar i Turistička organizacija Novog Pazara 30. maja organizuju NEDELJU POPUSTA u Novom Pazaru.

Novi Pazar je oduvek bio grad divnih ljudi i dobrih domaćina, prelepih kulturno-istorijskih spomenika, fantastične gastronomije, ali je, takođe, poznat i po trgovini i proizvodnji.

Upravo zato, nadaju se da će projekat doprineti da više turista dođe u Novi Pazar i poseti bogatu ponudu pazarskih proizvođača i trgovaca.

Iako je pandemija korona virusa usporila privredu, domaći privrednici očekuju da ovakva inicijativa pomogne poboljšanju trgovine.

Privredni subjketi koji uzimaju u učešće u projektu, označiće popuste u radnjama  jedinstvenom nalepnicom.

Continue Reading

Ekonomija i turizam

Otvoreni konkursi za direktore u tri javne ustanove u Novom Pazaru

Objavljeno

.

Upravni odbori Centra za socijalni rad, Predškolske ustanove “Mladost” i OŠ “Desanka Maksimović” u Novom Pazaru raspisali su danas konkurse za izbor direktora u tim javnim ustanovama.

Za poziciju direktora Centra za socijalni rad, pravo konkurisanja imaju kandidati koji imaju odgovarajuće visoko obrazovanje u oblastima pravnih, ekonomskih, psiholoških, pedagoških i andragoških i socioloških nauka, odnosno stručni naziv: diplomirani socijalni radnik. Između ostalog, neophodno je da ima najmanje pet godina radnog iskustva u struci.

Kandidati za poziciju direktora OŠ “Desanka Maksimović” treba da imaju odgovarajuće visoko obrazovanje u oblastima pedagoških nauka ili interdisciplinarne, multidisciplinarne, transdisciplinarne studije drugog stepena koji kombinuju celine i odgovarajuće naučne, odnosno stručne oblasti ili oblasti pedagoških nauka.

Prijavu za poziciju direktora Predškolske ustanove “Mladost” mogu podneti kandidati koji imaju odgovarajuće visoko obrazovanje za vaspitača ili stručnog saradnika, licencu za rad, položen ispit za direktora i najmanje osam ili 10 godina rada u ustanovi na poslovima obrazovanja i vaspitanja, u zavisnosti od stepena obrazovanja.

Detalji konkursa za sve tri javne ustanove objavljeni su u publikaciji “Poslovi”, Nacionalne službe za zapošljavanje.

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 15 dana.

Continue Reading

Aktuelno

Copyright © 2017 Connect TV..